4:08:00 AM

Raja Chulan bin Raja Ahmad Tajuddin





my hero ;') . born on the 21st of November 1949. one of the writers for www.sembangkuala.com and serves as a hero for many many unknown others with his motivational talks at events and programs.


dari kecil (14) sampai sekarang, i wasn't one of my parents' favorite. i got 5As for UPSR, then i got into SMK SULTAN BADLISHAH, one of the top schools in Kedah, and i scored 7As for PMR and. . . . .that's probably just it. back in that school, i was known merely for masalah diplin. i have a (half)sister with the same age as mine and she was phenomenally known amongst classes and students for her achievements in many many aspects. we were and are like the closest of male-female friends. but one difference that set us apart way far from each other is that i wasn't as bright-headed as she is. and what more, i am a bit lazy. time form4, disebabkan dier (Raja Izzatul Saadah) dapat 8A dalam PMR dan berjaya dapat markah kokurikulum yang gempak, dier dapat tawaran ke SEKOLAH SAINS MUAR. meanwhile on the other hand, me(Raja Muhammad Amiruddin) dapat 7A dalam PMR tetapi disebabkan masalah disiplin yang tertunggak sangat, dibuang. . . . . . . . . . dan disebabkan tak isi borang untuk sekolah teknik or any other school lepas PMR, saya tak dapat offer ke mana mana pun dan akhirnya masuk ke SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SUNGAI KERTAS yang pernah masuk tv3 sebab kes bergaduh sampai pecah kepala, masuk paper sebab kes ada pelajar perempuan dibawa lari dan hampir dirogol. so what -.- ?

saya tak merungut. saya tak kata sekolah tu teruk, sebab dekat situ saya banyak belajar banyak benda baru. di SMKSB, saya banyak belajar tentang cara nak hidup dengan orang tapi di SMKSK, saya banyak belajar macamana untuk hidup berdikari! sepanjang sekolah sini, saya selalu dengar rungutan "kalau la kau belajar leklok dulu" , "kau tu lah, malas" , "patut kau boleh pegi jauh" dan macam macam lagi. saya tak jadikan itu sebab untuk memberontak, saya jadikan itu sebab untuk berjaya. time ambek result SPM ,saya dpt 3A,4B,2C dan 1E. mmber mmber sekolah ramai yang cakap "ok la tu" , tapi balik balik je rumah, tunjuk kat akak saya (Raja Habibatul Zaharah) dier terus geleng kepala pastu "3A je kau dapat, pastu addmath kau E mer?" . see? i'm the black sheep of this family. i have a 'royal blood' streaming through all over my veins yet i acted like a homeless kid back in those days. bile habis zaman sekolah, start keje part time, banyak lagi benda baru yang saya belajar *most of them are bad things. so i'm not gonna stress more on that :P *.

sejak 2009, kepala otak saya ni dah tepu dengan ayat ni sahaja

"Dah besar nanti, korang semua tunggu. Aku akan jadi orang yang berjaya dengan hidup yang senang. Dan korang nak tahu siapa yang akan kongsi rasa senang tu dengan aku? Korang semua. Aku akan jaga korang semua macamana korang semua dah jaga aku dari kecil sampai sekarang. Aku nak korang semua hidup senang. Aku taknak ada orang sentuh langsung korang. Setitik darah korang turun, sebaldi darah aku sendiri aku rela tumpahkan untuk korang."
as long as i'm alive, i will solemnly abide to this 'oath' of mine. just you wait ;') . Pen Off ;O

3 point of view(s):

Anonymous said...

Your sister sucks! The one who commented on ur SPM results. -__-

ANd this is her talking.

Anonymous said...

yeah u both suck

himynameisamer said...

Hahaahhaa okay stranger.

Post a Comment