4:24:00 PM

Kenapa chewing gum diharamkan di Singpore?

Rasanya ramai yang dah tahu chewing gum is a banned stuff In Singapore. Cakap pasal chewing gum dan Singapore nie. Ada satu cerita, PM Singapore pegi ke Thailand, dia makan malam dengan raja Siam. Mula-mula diorang makan udang, PM Singapore tanya kat raja siam lepas makan udang , apa orang Thailand buat dengan kulit udang? Raja Siam jawab: "kami tak buat apa.kami buang aje" PM Singapore: "ooo kat Singapore , kami recycle kulit udang Jadik keropok udang, lepas tu kami eksport ke Thailand?" Lepas tu diorang makan limau plak. PM Singapore Tanya lagi " Lepas makan limau, apa orang Thailand buat dengan kulit limau?" Raja Siam jawab "kami tak buat apa,kami buang aje" PM Singapore: "ooo kat Singapore, kami recycle kulit limau jadik Jus limau, lepas tu kami eksport ke Thailand" Last sekali, diorang makan chewing gum, seperti biasa PM Singapore pun Tanya "Apa orang Thailand buat dengan chewing gum yang dah dimakan?" Raja Siam jawab "Kami tak buat apa, kami! buang aje" PM Singapore: "ooo kat Singapore, lepas makan chewing gum, kami recycle jadik kondom, lepas tu kami eksport ke Thailand" Raja Siam plak Tanya: "apa orang Singapore buat dengan kondom selepas digunakan?" PM Singapore jawab:" kami tak buat apa, kami buang aje." Raja Siam: "ooo kat Thailand, lepas guna kondom, kami recycle jadik chewing gum, Lepas tu kami eksport ke Singapore" Erk! muka PM Singapore jadik merah padam" dan sebaik saja PM Singapore Balik ke negaranya, dia terus ban chewing gum di Singapore, sampai sekarang! Itulah kisahnya, kenapa chewing gum di-ban kat Singapore?

10 point of view(s):

Fitri Ninja said...

eh c'mon la braderrrrrr. isu sensitif ni. jadi kes Raja Petra kau ni kaaaang. HAHAHAHA xD

himynameisamer said...

eh kau bukan orang malaysia ke? kan dah mintak kewarganegaraan :) ?

Fitri Ninja said...

baru submit tapi tak tahu dapat ke tak. sebolehnya saya tak nak -.- HAHA

himynameisamer said...

aih, asal taknak lak? dah tu kenapa kau apply :P ?

Fitri Ninja said...

sebab family suruh. saya tidak boleh membantah -.-

himynameisamer said...

err asal lak?

Fitri Ninja said...

why can't we act like two matured adults and have serious conversation instead? or better, why do we have to comment each other on every single social network sites there is?

(saya tak nak tukar warganegara - that's why.)

himynameisamer said...

tapi kat singapore takleh makan chewing gum :) . duduk la malaysia weh :P .

Fitri Ninja said...

oh my god. you're so annoying orange -.- kthanxbai

himynameisamer said...

me? annoying? try talking to yourself lah! haha

Post a Comment