6:32:00 AM

21st Century Breakdown

no the title has nothing to do with green day's single. i'm here again to be that preacher who tries to connect but with all the wrong words and means. baru baru ni menjelajah ke alam myspace, browsing for musics and stuff. tangan gatal gatal nak bukak profile sesape tahh. maen bukak je, and i really hate the words used in most of the profile i've visited. ayat dorang macam orang yang takde agama, takde moral, takde akhlak islamiah tapi dekat section religion terang terang tulis 'Muslim' :( . dekat profile sorang minah ni ade tertulis ni:

"you hate me ? just get a fuck off n blahblah ! just like pussy or koneek :) . msj tidakk akn dilayan ye , si bdo ! a triple fuckk if sexsual topic become here . urr jgn mcm cibai okayy ? :) , i'm taken andd no time for chatting , please attention yuh :) . so , better if dunt leave any comments here :) tengs ! ehh , i'm nott lesbian laa babi . "


"just like pussy or koneek :) ." haiihh. kau tu perempuan. mulut jaga la sikit. kau nak konek sangat ke? then this "a triple fuckk if sexsual topic become here . urr jgn mcm cibai okayy ? :)" , grammar berterabur pastu tak bagi orang sembang kotor. konek ngan pussy tu ape? nama makanan? dah macam nasik la perkataan tu eh? and then ada satu profile minah sorang ni lagi dekat caption salah satu gambar dier, dier tulis "masih dara, still in good condition :) ." ermmm kau nak buat direct selling ke? satu lagi, masalah orientation. "Ak sKe laki n poMpuan . Pew ownk Nk cKp psl ak LntK a ." orientation dier letak lesbian (okay some girls did it for fun because one of my ex once did the same thing too and i'm not offended by that), pastu gambar kalau boleh nak maut habis. kalau kamera boleh letak dalam bra, rasenye dier dah buat. ade sekali terbukak profile pompuan ni, gambar biasa, tapi dekat status tulis "baru pas maen ngan kazen i :) " . ade sorang lagi perempuan-yang-ingin-hak-sama-rata-antara-manusia ni tulis kat status "if u want best klimax. try play-o (durex)" wahhhh siap ada ilmu untuk dikongsi lagi? impressing. i'm not sure what's the use of having those dirty ideas in our mind -.-

"Dari Jabir bin Abdullah, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: “Dajjal muncul pada waktu orang tidak berpegang kepada agama dan jahil tentang agama. Pada zaman Dajjal ada empat puluh hari, yang mana satu hari terasa bagaikan setahun, ada satu hari yang terasa bagaikan sebulan, ada satu hari yang terasa satu minggu, kemudian hari-hari berikutnya seperti hari biasa.” Ada yang bertanya: “Ya Rasulullah, tentang hari yang terasa satu tahun itu, apakah boleh kami solat lima waktu juga?” Rasulullah s.a.w menjawab: “Ukurlah berapa jarak solat yang lima waktu itu.” Menurut riwayat Dajjal itu nanti akan berkata: “Akulah Tuhan sekalian alam, dan matahari ini berjalan dengan izinku. Apakah kamu bermaksud menahannya?” Katanya sambil ditahannya matahari itu, sehingga satu hari lamanya menjadi satu minggu atau satu bulan. Setelah dia tunjukkan kehebatannya menahan matahari itu, dia berkata kepada manusia: “Sekarang apakah kamu ingin supaya matahari itu berjalan?” Mereka semua menjawab: “Ya, kami ingin.” Maka dia tunjukkan lagi kehebatannya dengan menjadikan satu hari begitu cepat berjalan. Menurut riwayat Muslim, Rasulullah s.a.w bersabda: “Akan keluarlah Dajjal kepada umatku dan dia akan hidup di tengah-tengah mereka selama empat puluh. Saya sendiri pun tidak pasti apakah empat puluh hari, empat puluh bulan atau empat puluh tahun. Kemudian Allah SWT mengutus Isa bin Maryam yang rupanya seolah-olah Urwah bin Mas’ud dan kemudian membunuh Dajjal itu.” Dan menurut ceritanya setelah munculnya Dajjal hampir semua penduduk dunia menjadi kafir, yakni beriman kepada Dajjal. Menurut ceritanya orang yang tetap dalam iman hanya tinggal 12,000 lelaki dan 7,000 kaum wanita. Wallahu A'lam. "


orang yang beriman pada akhir zaman nanti hanya 12,000 lelaki dan 7,000 wanita (saya tahu kisah ini, tetapi terpaksa copy paste jugak takut ada orang yang cakap saya jenis cakap sesuka hati).

0 point of view(s):

Post a Comment