11:00:00 AM

Co-operate 'Please'.

Kawan kakak aku telah pulang ke rahmatullah Jumaat lepas. Punca kematian ialah langgar lari.

"Siapa ada info pasal Myvi putih, passo bodykit, WQH 545, please inform me. Dia langgar lari kawan saya, Kim Sadihan Jumaat lepas. Thank u."

"Semua details dah dapat. Including the name. Cuma sekarang tgh cari budak tu. Nama dia Ali Zainal Abidin bin Alimudin. Siapa kenal, tell him, we're not out to hurt him. The least he could do is say sorry."


Ada saksi kejadian, dan ini adalah posts kakak aku berkenaan maklumat yang ada. Tolong. Dan baru semalam, seorang kawan aku telah meninggal dunia kerana kemalangan, dilanggar bas. Tiada kecederaan luar, punca kematian ialah kecederaan dalaman. Tapi at least, pemandu bas tu tak lari lepas langgar. PENGECUT je yang berani pukul curi. And in this case, hit and run. Benda macam ni jugaklah antara sebab utama kenapa aku takde lesen. Risau, dan takut *seriously* . Sebaik mana pun kita kat jalan raya, orang lain belum tentu lagi baik. Manusia, bila orang yang jauh kehilangan seseorang "Oh, just another death. Normal la tu." itu lah yang difikirkan. Tapi bila terjadi kat batang hidung sendiri, pada masa tu lah, orang lain pulak yang akan kata "Oh, just another death. Normal la tu." , sakit tak? Kita prone to show sympathy only when that death is on the news or the papers. The everyday deaths? "Well they're everyday right? Why bother." That's how the world spins. Want some, get some. Me, I'd lost my everything twice in life. It hurts now and then, but that explains why I have nothing. You may had lose everything, but I had lost them TWICE. Yeahh, you will definitely say that I'm exaggerating but see, everything means different things to different people. My everything had already been long gone, now I'm just holding on to anything that I can. I'm not sad, nor am I complaining, I just want to share. Berbalik kepada topik, sesiapa kenal atau terjumpa kereta atau orang yang diceritakan di atas, tolong pukul dia sampai lunyai. Heh, taklah. Sila maklumkan kat aku supaya keluarga mangsa dapat dengar apa yang mereka nak. JANGAN pukul atau berbuat kasar kat orang tu, please.

2 point of view(s):

Anonymous said...

and she's my friend too. my good friend. hakimah sadihan. :(

himynameisamer said...

takziah. al-fatihah ;')

Post a Comment